Valg av tilbehør til båten din avhenger av hvordan du planlegger å bruke den. Driver du med fiske eller dykking, trenger du for eksempel oversikt over verdenen under vannoverflaten. Felles for alle båteiere er at enkel og sikker navigering er helt avgjørende. Her er en liste over fire hjelpemidler som forenkler navigeringen din.

Husk at sjøkart er viktigst fordi det alltid fungerer og ikke trenger strøm.

Med autopilot kan du nyte fiskeopplevelsen

Et bra autopilotsystem gir deg pålitelig og nøyaktig kontroll over kursen og hjelper deg med å spare både tid og drivstoff. Kombinert med en kartplotter tar autopiloten seg også av styringen, noe som kan være veldig nyttig for fiskere. Husk at det finnes ulike typer autopiloter for ulike styresystemer. Tilpass autopiloten etter din båttype.

En kartplotter kan gi deg tilgang til Wi-Fi og GPS

Med en kartplotter kan du se hvor du befinner deg og hvor du skal, på et digitalt sjøkart. En bra GPS-mottaker kan oppdatere både posisjon og kurs ti ganger per sekund og har god nettverkskapasitet.

Én av fordelene med kartplotteren er det lave strømforbruket. Den fungerer fint i direkte sollys og tåler dessuten vann. Om du vil, kan du også koble en radar til kartplotteren din for å legge inn landkonturer og fartøy på sjøkartet.

Et digitalt sjøkart gir økt nøyaktighet

Alle kartplottere må suppleres med digitale sjøkart. Oppdaterte sjøkart er nemlig en forutsetning for å kunne navigere sikkert på havet, i større sjøer og på kanaler og elver. Det finnes flere autoriserte forhandlere av digitale sjøkart. Bare velg forhandler, geografisk område og last deretter ned sjøkartet ditt. For å være på den sikre siden skal du også ha et sjøkart tilgjengelig på papir, i tilfelle du skulle få tekniske problemer.

Et ekkolodd hjelper deg med å oppdage fisk

Det finnes ulike typer ekkolodd – både for å gjøre båtlivet enklere og sportsfisket proffere. Et ekkolodd sender ut et signal / en lydpuls og lokaliserer alt som er mellom båten og bunnen. Det kan oppdage alt fra fisker, vrak og steiner til temperatursjikt, luftbobler og plankton.

Riktig tilbehør og utstyr er til stor hjelp ute på havet. Tilbehør for enklere navigering gir deg helt enkelt mer tid og større ro til å nyte båtturen din.

Vil du ha flere båttips?

Last ned Pioner sjekkliste - velg riktig båt for familien!
Skriv inn din mailadresse under så sender vi deg båtguiden.