Båtlivet om høsten

Takket være havet er høsten mild i skjærgården. Feriefolket har reist hjem og det er ingen trengsel i havner eller viker. Nyt disse herlige dagene i båten!

På denne tiden av året er det smart å tenke at det er selve turen som er målet. Som alltid vil gode forberedelser gjøre utflukten til en bedre opplevelse. En båttur som går litt hit og dit på blankt vann, innrammet av små hytter på skjær og holmer, gir ro i sjelen. Hvis du er interessert i å følge med på naturens og dyrelivets forberedelser for vinteren, er båten din orkesterplass i skjærgården.
Denne årstiden byr på de helt store naturopplevelsene med intense farger og variasjoner. Kanskje du vil benytte sjansen til en rimelig overnatting utenom sesongen på nærmeste overnattingssted. På høsten er det også mye lettere å komme til de ettertraktede plassene i populære gjestehavner og idylliske viker.

Når dere går i land, benytt anledningen til å gå turer og utforske de uberørte naturområdene som finnes langs kysten. En lunsj ute i det fri gjør alle godt. Der det er tillatt kan du gjør opp et lite bål og nyte varmen og knitringen i bålet. Ta gjerne med en ferdig gryte med noe godt, ferskt brød og noe godt å drikke. Husk at den aller beste kaffen er den du koker og drikker utendørs. Hvis du tar en omvei etter maten kan du ha flaks og dumpe over kantareller eller andre godbiter.

Hvis det er noen uker siden du brukte båten sist bør du sjekke at alt fungerer før dere reiser ut, og at dere har nok bensin. Husk at kveldsmørket kommer tidligere, så det kan være greit å reise ut tidlig om morgenen. Været kan være variabelt med raske omslag, og det kan bli kald vind eller tåke. Ta med varme klær og lue så dere kan holde dere tørre og varme.

Finn det du trenger i vår shop
Alt du trenger å ta med deg på båtcamping