En båttur med familien er den perfekte måten å kombinere avkobling og moro. Utvalget av båter er stort, men det er ikke alltid lett å vite hvilken som passer for akkurat deg og din familie. Vanlige spørsmål handler ofte om størrelse, vedlikehold og hastighet. Vi har samlet noen ting du bør tenke over før et eventuelt kjøp.

Vil du ha flere båttips? Last ned Pioner sjekkliste!

Båtens størrelse – prøv dere frem

Det smarteste er alltid å teste ulike båter for å finne ut av hvilken størrelse som føles best. Det finnes både mindre og større båter som er bygget for å være stabile i sjøgang. Tenk på at doble skrog umiddelbart gjør en båt mer robust og stabil.

Det er mange mindre båtmodeller som er brukervennlige, fleksible og egner seg godt for både fornøyelse på korte turer, til badeaktiviteter og fiske med hele familien.

Hvilket materiale bør du velge?

Plast er det materialet som anses å være lettest å vedlikeholde og reparere ved eventuelle hull eller riper. Båter er laget i mange forskjellige materialer. Noen er mer miljøvennlig enn andre. Polyetylen er 100% resirkulerbart materiale som også gir en miljøvennlig produksjon.

Godkjenning

For de aller fleste er sikkerhet ombord høyt prioritert. Undersøk derfor gjerne om båten er CE-merket har 3.parts godkjenning.

Sikkerhet ombord

For best mulig sikkerhet skal det være sitteplasser og flytevester til alle ombord. Flytevester er påbudt i småbåter. En god regel er at alle skal sitte ned når motoren er i gang. I en mindre båt bør det aldri være mer enn én person som står oppreist om gangen. Men andre ord – dersom dere skal bytte plasser, bør ikke to personer stå oppreist samtidig.

Navigasjonslys

Planlegger dere å være ute til sjøs på kveldstid, er det påbudt med navigasjonslys fra solnedgang til soloppgang. Det er også viktig å tenne ankerlanternen, så båten kan oppdages av andre, selv når den ligger stille.

En stabil og romslig båt gjør båtturen mye enklere. God beredskap og riktig utstyr gjør at dere ferdes trygt og sikkert ombord. Det viktigste er å velge en båt som passer for akkurat din familie.

Ha en sikker og komfortabel tur på sjøen, og ikke glem flytevesten!

Vil du ha flere båttips?

Last ned Pioner sjekkliste - velg riktig båt for familien!
Skriv inn din mailadresse under så sender vi deg båtguiden.