Er det på tide å kjøpe ny båtmotor – eller skal du kanskje kjøpe båt for første gang? I dag finnes det mange ulike motorer å velge blant, og alle har hver sine fordeler. Valget av motor kan være avgjørende for båtopplevelsen din. For å hjelpe deg med valget ditt, har vi satt sammen tre tips til et bedre kjøp.

Motorens hastighet og styrke er avgjørende

Når det gjelder motorbåter, finnes det ingen eksakt målestokk for å regne ut båtens hastighet ut ifra størrelsen på motoren. Skrogets konstruksjon er viktig, samt valg av rett motoroppsett og propell.

Avgjørende for hvor bra båt og motor fungerer sammen, er blant annet motorens hestekrefter, rett lengde på motorstamme og rett propell, samt båtens og motorens vekt, og antallet passasjerer ombord. Snakk med forhandleren din. De kan hjelpe deg med å finne riktig kombinasjon for dine behov.

Spiller merket på båtmotoren noen rolle?

Når du skal velge merke på båtmotoren din, kan det være lurt å undersøke utvalget lokalt. Hvilket merke er vanligst der du bor? Nærheten til et serviceverksted er viktig, så du har enkel tilgang til service og reservedeler.

Manuell eller elektrisk start på motoren?

En motor med el-start er på mange måter enklere å håndtere enn en motor med manuell start, som har en startsnor du må dra i for å få i gang motoren. Ulempen er at en motor med el-start ofte både er tyngre og dyrere enn en motor med manuell start.

Om du har elektrisk tilt på motoren er det lettere å tilte den opp når båten skal tas opp av vannet eller opp på hengeren samt når du er ute på grunt vann.

Utvalget av båtmotorer har økt, og for å velge riktig gjelder det å forstå fordelene og ulempene med de ulike alternativene. Enkelte motorer er tunge og kraftige, andre er stillegående og skånsomme mot miljøet. Valget av båtmotor er individuelt og bare du kan vite hvilke kriterier som er viktigst for akkurat deg. Kontakt forhandleren din om du har spørsmål rundt valget av båtmotor.

Lykke til!

Vil du ha flere båttips?

Last ned Pioner sjekkliste - velg riktig båt for familien!
Skriv inn din mailadresse under så sender vi deg båtguiden.