Pioner var først ute i Norge med å få sine modeller 3. parts godkjent etter ny forskrift. Det gjør som en ekstra trygghet for deg som båtkjøper.

Pioner er Norges mest solgte båtmerke. Båtene – herunder også søstermerket Steady – blir fremdeles designet og produsert i Norge, på fabrikken vår på Bjørkelangen i Akershus. Der har vi nå holdt til siden 1959, og nærmere 350.000 båter er laget og solgt – på verdensbasis.

– Vi er stolte av vårt høye fokus på sikkerhet til sjøs og opptatt av å være tidlig ute med å få testet modellutvalget for å tilfredsstille nye og strengere krav, sier teknisk sjef Lars Haugli i Cipax AS/Pioner Norge.

Kompromissløst fokus på sikkerhet til sjøs

Båter fra Pioner og Steady ble allerede i juni 2016 testet av Det norske Veritas Germanische Lloyd (DNV GL) under en lang og grundig testseanse.

Nye sertifikater ble utstedt av DNV GL høsten 2016 på Pioner- og Steady-modellene.

– God kvalitet, miljøvennlige robuste produkter og trygt båtliv er viktig for oss. Derfor er det gledelig at vi som produsent nå kan garantere at båtene er konstruert og utstyrt etter oppdaterte sikkerhetsnormer –og regler, utarbeidet på nasjonalt og internasjonalt nivå, slik det nye fritidsbåtdirektivet omfatter, legger Lars Haugli.

Bakgrunnen for endringene

Nytt fritidsbåtdirektiv (2013/53/EU) trådte i kraft 18. januar 2016, med en overgangsperiode fram til 17. januar 2017. Direktivet opphever forskrift av 20. desember 2004 nr. 1820.

Retningslinjer og bestemmelser i den nye forskriften måtte være implementert av de som produserer og omsetter fritidsfartøy og vannscootere mv. innen 17. januar 2017. DNV GL har gjort 3. parts verifisering som teknisk kontrollorgan og er utsteder av sertifiseringer for Pioner og Steady.

Vil du ha flere båttips?

Last ned Pioner sjekkliste - velg riktig båt for familien!
Skriv inn din mailadresse under så sender vi deg båtguiden.