Slik velger du riktig utstyr

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Hvilket utstyr du bør velge, avhenger av hva du ska bruke båten til. Her finner du en kort beskrivelse av noen vanlige tilvalg

 1. Rekker

Rekker har flere funksjoner. Rekker gjør båtrelingen høyere (et høyere fribord) slik at du får mer å holde i og økt sikkerhet. Du kan også bruke rekkene for å feste visse redskaper, for eksempel når du fisker. Husk at rekkene ikke er ment å brukes til fortøyning av båten.

 1. Targabøyle

Targabøylen er ment for å feste ekstrautstyr på. Eksempelvis lanterner/navigasjonslys, lyskastere og øvrig båtbelysning. Fungerer også som sikkerhet og ekstra rekkverk i bølger eller raske manøvrer.

 1. Styrekonsoll

Med en styrekonsoll kan du styre båten med rattet i stedet for å sitte bak ved motoren.
Konsollen er også en naturlig plassering av instrumenter som GPS og ekkolodd. Styrekonsoll gir bedre kontroll og er foretrukket for alle båter med motorer over 25 hk. Du blir vendt fremover i båten og får en bedre kjøreopplevelse. Ulempen er at den tar opp plass i båten.

 1. Vindskjerm

Beskytter mot regn og vind. Et lurt valg for deg som også er ute på sjøen når solen ikke skinner.

 1. Ekkolodd

Et ekkolodd vil hjelpe deg å forstå hva som er under vannoverflaten. Ved hjelp av lydbølger som spretter tilbake og blir tolket av ekkoloddet, kan du få et bilde av bunnforholdene. Du kan oppdage vegetasjon, fisk eller andre gjenstander under vann. Hvis du fisker, dykker eller ferdes i ukjente farvann uten sjøkart, er ekkoloddet en fordel.

 1. Årer

Perfekt for barn som vil prøve selv. Og en ekstra sikkerhet som alle skal ha i båten. (Minst én padleåre.)

 1. Oppbevaringsbokser

Her kan du enkelt lagre redningsvester, tau, anker, verktøy og mat. Ekstra praktisk for store grupper, barnefamilier, håndverkere og fiskere. På noen modeller blir en oppbevaringsboks også en ekstra sitteplass.

 1. Nedfellbar stige

Uunnværlig for å komme opp i båten fra vannet. Bra for bading og dykking og en ekstra sikkerhet hvis du faller over bord.

 1. Baugport

OBS! Bare Pioner Multi
Praktisk åpning foran i båten som forenkler ombordstigning, lasting og lossing. Praktisk for alle med last f.eks. håndverkere, bønder, politi og brannvesen. Nyttig for vannsport. For deg med rullestol. Eller for enkel adkomst til skjær og holmer når du er sammen med familien.
Du kan dele utstyret i to kategorier:

 • De som er nødvendige for deg
 • De du vil unne deg

Da kan du lettere prioritere basert på budsjettet.

Test vår båtkonfigurator
Finn din redningsvest