Fartsfylte sjøaktiviteter

Vannsport – en felles betegnelse på det å surfe på vannet, trukket av en båt – er en morsom familieaktivitet med mange variasjonsmuligheter. Det er en herlig følelse når du planer på vannflaten med wakeboard eller vannski!

Vi har tatt en prat med familiefaren Matti-Pekka som har holdt på med vannsport i mer enn 40 år.

“Jeg begynte å stå på vannski da jeg var 11 år, og nå er jeg 54. Mitt største problem da var at føttene mine ikke var store nok, så gummibindingene satt litt løst. Jeg har også en solid bakgrunn innenfor alpinsport, der jeg startet med ski og senere lærte meg å stå på snowboard da jeg var 35, og i tillegg til vannski står jeg nå også på wakeboard.”

Sammen med familien har han tilbragt et stort antall timer i båten og i skibakkene.
“Jag har seks døtre og en gjeng med barnebarn, og vi synes at vannsport og alpinsport er perfekte familieaktiviteter der vi alle kan delta sammen.”

For å komme i gang med vannsport på en god måte er det viktig å velge riktig type båt, sier Matti-Pekka.
“ Den skal være stabil, ha en motor som er sterk nok og være sikker og enkel å vedlikeholde. Jeg liker den svarte fargen på Pioner Viking. Jeg vil være godt synlig, og det er en smart farge for det formålet. “

At båten har en sentral rolle i Matti-Pekkas liv er det ingen tvil om. Hele familien samles ofte og gjør forskjellige aktiviteter med båt.

“Jeg tok med barnebarna og fisket fra båt forrige helg, og det var veldig spennende for dem. Wakeboard er mest for de voksne barna og vennene deres. Det er en perfekt måte å omgås på. Vannsport har alltid vært en sosial ting for meg.”

Test vår båtkonfigurator
Pakk riktig før vannsportaktiviteten