Vannsport er for alle

Sjølivet kan by på mange morsomme former for vannsport. Uansett om du liker det trygge med litt vind i håret eller om du vil ha et skikkelig adrenalinkikk, kan du ha mye moro på sjøen. Alle kan være med, enten i båten eller som utøver, og det er få ting som er bedre enn en hel dag med aktiviteter sammen med familien. Her finner du noen tips.

Vannscooter

Vannscooter er moro på alle nivåer!
Det finnes forskjellige modeller, til barnefamilier og opp til konkurransekjørere.
En vannscooter er liten og smidig og veldig morsom å kjøre.
Det kiler skikkelig i magen når du gasser på og kjenner kreftene i vannscooteren. De er ganske enkle å manøvrere i både lave og høye hastigheter.
Vannscooteren er også et fint transportmiddel hvis du ikke har behov for å frakte ting.
Det er mulig å slepe lettere båter og trekke wakeboard med en vannscooter. Du har naturligvis samme ansvar for å kjøre sikkert og hensynsfullt og ta hensyn til mennesker, dyr og miljø.

Vannski

Vannski er en fartsfylt og morsom sport for hele familien.
Du trenger ikke en spesialbåt til dette, men bare en båt som planer og har sterk nok motor, så en mindre motorbåt fungerer bra.
Sørg for å få hjelp til å prøve ut vannskiene, og særlig bindingene slik at de passer godt på føttene. De skal sitte godt men ikke klemme eller være ubehagelige. Hvilken fart du skal kjøre med avhenger av hvor tung personen er. Med en lett person eller et barn holder det som regel med 10-12 knop for å få god styrefart.
Starten er gjerne litt vanskelig å få til, så bruk gjerne litt tid på å øve på den for å få en bedre opplevelse. Det går fint å trene start på land sammen med et familiemedlem eller en kamerat.
Det er båtførerens oppgave å sørge for at linen er strekt slik at kjøringen blir jevn og behagelig.
Flytevest er en selvfølge for både båtfører og den som står på vannski!

Kjøre slepering

Å kjøre slepering etter båt er en spennende opplevelse. Det fine er at alle kan gjøre det! Det kan tilpasses helt etter den som sitter i ringen, fra rolig sleping i solskinn til høy fart og skarpe svinger for de som søker spenning.
Det er fullt mulig å slepe flere ringer etter én båt, og da kan man for eksempel konkurrere om hvem som kan holde seg på ringen lengst.
Det finnes ringer som er tilpasset for én eller flere personer, eller etter hvor modig man er.
En planende båt med sterk nok motor og ringer med tilpassede liner er alt man trenger for å sette i gang. Husk at dere alltid må bruke flytevester, også den som sitter i ringen.

Snorkling

Snorkling er en flott måte å oppdage livet i sjøen under overflaten. Du trenger kun svømmeføtter, snorkel og maske for å komme i gang. Du får den beste sikten når du snorkler en vindstille dag på et sted hvor det er mellom 1 og 5 meter dypt. Da har du muligheten til å få øye på flere arter. Ved bratte svaberg under vann kan du være heldig å se større fisk!
Pass på at masken sitter helt tett og at snorkelen har såkalt tilbakeslagsventil så du ikke får vann i den. Svømmeføttene må passe godt slik at du kan bruke dem effektivt. Til å begynne med kan det være lurt å ha strømper i dem for å unngå gnagsår. Du må aldri dykke alene, så få med deg noen eller la noen stå på land og passe på, for din sikkerhets skyld.
Det finnes mange fine steder for snorkling langs kysten, og noen steder finnes det til og med oppmerkede snorkleløyper.

Finn det du trenger i vår shop
Pakk riktig før vannsportaktiviteten