Fiske fra båt

En fisketur med egen båt er en flott opplevelse for hele familien, for både nybegynnere og de mer erfarne. For å få inspirasjon og tips har vi snakket med den erfarne fritidsfiskeren og familiefaren Christofer Brugge, som har vokst opp i Stockholms skjærgård.

“Jeg kjørte båt før jeg fikk moped. Det er ikke så mye annet å finne på når man bor på en øy” sier Christofer, som nå fisker året rundt.

Han er oppvokst i skjærgården og har fisket siden han var guttunge. Nå fisker han både på egenhånd og sammen med barna.

“Fiskingen er en anledning til å komme seg ut, men det er jo samværet med barna som er det fantastiske. De synes det er morsomt å bli med, ta en tur med båten, campe og fiske litt abbor. Tenne et bål om kvelden. Det er veldig koselig.”

Det å ha en stabil båt gjør det letter å kunne reise seg opp og forflytte seg i båten på en sikker måte. Riktig størrelse er også viktig, og en båt som er for liten blir lett overbelastet og vanskeligere å kjøre. Christofer sier også at det handler mye om å ha erfaring og være sjøvant.

“På en fin dag med svak vind kan man drive alle former for fiske fra båt, men det er viktig å ikke gi seg ut i tøffere forhold enn det båten og føreren mestrer.”

Teknisk utstyr som ekkolodd er spennende, men han synes ikke det er avgjørende for å få en fin fisketur.
“Man kan utmerket fiske uten også, men med alle hjelpemidler blir det jo enklere. Ekkoloddet forteller jo blant annet hvor dypt det er under deg, så du må ikke kjøre så fort at du ikke får med deg all informasjon. Med riktig bruk er det et bra verktøy.”

Størst sjanse til å få napp får du hvis du kjenner litt til den fisken du vil ha, som f.eks. hvor den gjerne står og hva den spiser. Vanntemperaturen er også noe du må ta hensyn til.

“To grader opp eller ned i temperatur kan utgjøre forskjellen mellom å få fisk eller ikke.”

Christofer har investert i en elmotor til sin fiskebåt. Han synes det er en stor fordel å kunne forflytte seg nesten lydløst og slippe å legge ut anker få holde båten i ro. Det er også mer miljøvennlig.

“Elmotor er det beste som har skjedd siden skivet brød!” ler han og fortsetter
“mitt batteri holder for cirka to dagers fiske, perfekt for en helg. Ingen eksos som lukter. Det blir en optimal naturopplevelse å sitte der i stillheten.”

Test vår båtkonfigurator
Alt du trenger å ha med deg på en fisketur