Dorging

Dorging er en metode som forutsetter at du kan fiske fra båt, og den går ut på at du sleper slukene etter båten. Det kan gi god fangst hvis dere er heldige, og dere kan fiske på steder som ikke er tilgjengelige fra land.
Torsk, ørret og makrell er populære fiskeslag, og det er absolutt en hobby som setter mat på bordet.

Du kan dorge med én fiskestang eller flere samtidig. For å få en god dorge-opplevelse er både båt og utstyr ganske viktig, men det er lett å komme i gang, også for en nybegynner.
Det går helt fint å bruke en mindre båt og det viktigste er at den er sikker og stabil.
Det kan gjøres både med vanlig motor og med elmotor. Den største fordelen med elmotor er at den går veldig stille.
For å gjøre dorgingen både mer komfortabel og vellykket finnes det mye smart tilbehør som for eksempel stangholdere og bærbare ekkolodd for å finne ut hvor fisken står. Hvis du har GPS er det smart å markere de beste fiskestedene til neste gang.
Det er viktig å ha solid fiskeutstyr fordi det utsettes for ganske harde påkjenninger.

Prøv å finne ut på forhånd hvilke fiskeslag som trives der du planlegger å fiske, og tilpass slukene etter dette.
Folk som har erfaring med dorging sier at båtens fart er minst like viktig som sluken. Hvis du bruker flere stenger kan du lett skape en illusjon av at det går en stim etter båten. Hvis det plutselig slutter å nappe, prøv å senke eller øke farten.
Fordi du skal fiske og kjøre samtidig er det enda viktigere at båten er ryddig slik at ingen snubler og skader seg. Håv, verktøy og annet skal helst vær festet eller være trygt oppbevart under kjøring.
Ikke glem flytevest, sko som ikke er glatte og gode klær – det er mye morsommere hvis du kan slappe av!

Test vår båtkonfigurator
Alt du trenger å ha med deg på en fisketur