Vertikalfiske

Vertikalfiske er ukomplisert, effektivt og veldig morsomt.
Metoden øker i popularitet for hvert år og fungerer godt for gjørs, abbor og gjedde, men dyktige fiskere har også lyktes godt med røye og ørret.

Å fiske vertikalt er det det høres ut som; slippe et agn rett ned i sjøen fra båten og forsøke å få fisken til å bite på. Det beste er å bruke en jigg eller en fisk som agn. Denne metoden minne mye om å pilke. For å finne den fisken du vil fiske er ekkolodd eller plotter nødvendige og effektive hjelpemidler. Hvis du bruker et moderne ekkolodd som viser både agn og fisken, er det spennende å se på hvordan fisken nærmer seg agnet. Det er faktisk live-overføring!

For best mulig resultat bør du skaffe deg en vertikalstang. Det fungerer både med haspel og multiplikator. En ganske tynn flettet line er det du skal bruke, fordi den er stiv slik at du får maksimal kontakt med agnet og den skjærer lett gjennom vannet. Det er bra å ta med flere varianter av jigger i forskjellige størrelser og farger, for du kan ikke vite på forhånd hva fisken biter på den dagen. Skikkelige entusiaster har elmotor på fiskebåten slik at de kan gli nesten lydløst rundt og lete etter fisk.

Vertikalfiske innebærer også at du ikke trenger å ta så mye hensyn til vær, vind og årstid fordi du tar teknikken til hjelp for å finne ut hvor fisken står, og fisker akkurat der.
Det blir mindre sjansespill og flere napp.

Test vår båtkonfigurator
Alt du trenger å ha med deg på en fisketur