Elbåt – hva kjennetegner, hvordan kjøper, og hva er fordelene med elbåt

Hva er fordelene med å kjøpe en elbåt?

Perfekt fiskebåt

Med en elbåt glir du miljøvennlig og lydløst gjennom vannet. Elbåter blir stadig mer populært blant båteiere. For fiske og korte turer der du virkelig vil nyte naturen og sjøen, er en elmotor perfekt. Å kjøre lydløst rundt på vannet i 1 – 3 knop er en fantastisk opplevelse.

Miljøvennlig

Eldrift bidrar til fossilfri og fornybar energi, så du kan nyte frisk luft uten avgasser og lukt. Det i dag ca. 800 000 motoriserte fritidsbåter i Norge. Dette blir betydelige utslipp av olje, drivstoff og eksos over en sesong. Utslipp det er vanskelig å gjøre noe med. Elbåt er derfor en god start på løsningen. Du er med på å forme fremtidens båtliv, samtidig som du redder havet.

Stille og behagelig

Helt lydløst og miljøvennlig kan du kjøre rundt og nyte naturen og vannet time etter time. Det blir satt ekstra stor pris på de stillegående motorene i populære gjestehavner, der det ellers kan bli mye støy.

Enkel lading

En annen stor fordel er at du kan lade elmotoren med landstrøm eller ved hjelp av solceller. Enkel båtliv der du slipper å dra rundt på og lempe tunge bensinkanner. Med mangel av diesel og olje slipper du også masse søl.

Responsiv

Elmotorer gir fullt dreiemoment helt fra lave turtall, derfor passer de ekstra godt i saktegående båter.

Sikker

Når den blir korrekt montert, er en elmotor svært sikker.

Lang levetid og lave driftskostnader

En elbåt har lang levetid og lave drifts- og servicekostnader. Det generelt lite vedlikehold, ingen serviceintervaller og ingen oljeskift. Billigere vedlikehold i kroner og timer skal du lete lenge etter! Du kan nyte stillhet og ro, i visshet om at miljøet blir mindre påvirket og havet mindre forurenset når du kjører.

Hva koster en elbåt?

Prisene på elbåter varierer i stor grad. En småbåt med elmotor starter på 25 000 kroner, og du kan få større elbåter til over en million. Hos oss i Pioner koster en elbåt mellom 25 000 og 90 000 kroner.

Hvilke båter tilbyr vi med elmotor?

  • Pioner 11 Easy: En sikker og moderne båt med lekkert design. Dette er den perfekte robåten som gjør det enkelt å ta seg fram på innsjøer og fjellvann. Båten er godt egnet for elmotor, slik at du kan nyte naturen og roen på vannet.
  • Pioner 8 Mini: Dette er en båt med mange bruksområder. Legg den på biltaket for å ha tilgang til den der du er. Bruk den som fremkomstmiddel til og fra en større båt som ligger for anker. Pioner 8 Mini er en stabil båt som kan få god fart, den er tilpasset liten motor og er lett å ro.
  • Pioner 14 Fisher: Vi har utviklet en båt for deg som elsker å fiske og spennende dager på sjøen. Med Pioner 14 Fisher får du en stabil og solid båt der det er god plass for utstyr og et stor fiskedekk for kastefiske. Det er også muligheter for frontmontert elmotor.
  • Pioner 10, 12 og 13 Greenline: Disse båtene er produsert av miljøvennlig materiale som kan resirkuleres. Båtene støpes i ett stykke og tåler påkjenninger som støt og slag, kulde, høye temperaturer og sollys. De har slitesterk design som tåler røff behandling, men om noe likevel skulle gå i stykker, er det enkelt å reparere. Den tilpassede elmotoren gir fine, stillegående turer uten røyk og lukt fra drivstoff.

Les mer om elbåtene våre her

Elmotorene våre har en Digital Power Management-teknologi som gir en smidig og nøyaktig variabel hastighetsregulering fra 0 % – 100  % effekt og forlenget batteritid (inntil fem ganger lengre).

Hvilken rekkevidde har en elbåt?

Det er mange faktorer som spiller inn på rekkevidden til en elbåt, som vær og vind, men først og fremst hastigheten. La oss ta et teoretisk eksempel med et batteri som følger med den store batteripakken vår: 12V/100Ah Lithium LiFePo4-batteri 1280 Wh med Bluetooth skal kunne holde i åtte timer på laveste hastighet, fem timer på middels hastighet og to timer på høyeste hastighet. 


Les mer om hva vi tenker om bærekraft her

Test vår båtkonfigurator
Slik velger du riktig utstyr